logo

Какви форсмажорни обстоятелства трябва да се вземат предвид при подготовката за сватба? Част 2

Видеозаснемане на сватба

В продължение на предишната ни статия, вижте и останалите форсмажорни обстоятелства, които можете да предвидите, за да е перфектна сватбата ви:

9. Повреден външен вид

Какво може да е по-лошо за една булка от развалена прическа или размазан грим? За да не се размазват очната линия и спиралата, трябва предварително да помолите гримьора да използва само водоустойчиви продукти. Освен това, няма да е излишно да вземете със себе си на тържеството пудра, спирала и матиращи салфетки. Тогава гримът може бързо да се коригира.

Страхувате ли се, че косата ви ще се разроши? Вземете със себе си допълнителни фиби и лак за коса. Ако се притеснявате, че няма да можете да се справите сами с проблема, тогава поканете своя стилист да ви придружава през цялото тържество. Много професионалисти предоставят тази услуга.

10.  Проблем с тортата

Друга ужасен кошмар за всички младоженци са проблемите с тортата. В крайна сметка има много случаи, когато основният сватбен десерт е повреден по време на доставката. За да го запазите непокътнат и безопасен, трябва да поискате доставка от самия сладкар до обекта. Разбира се, ще трябва да платите повече. Но това ще ви позволи да не се притеснявате за формата, в която тортата ще бъде на вашата маса. Страхувате ли се, че сладкарят ще закъснее? Преди това запишете времето за доставка в договора. Но за всеки случай отделете 20 минути за задръствания и ремонти.

Ако е необходимо, сладкарят ще може да коригира декора и крема. Важно е само координаторът или някой близък не само да приеме десерта, но и да се увери, че той е поставен в хладилника.

11. Прекъсвания на електрозахранването

Всъщност прекъсването на електрозахранването едва ли може да се нарече рядкост. Но обикновено хотелите и ресторантите, големите комплекси разполагат със специални автономни електрогенератори. Ето защо често гостите и младоженците дори не забелязват проблема.

Но какво ще стане, ако тържеството е планирано в частна къща или извън града? Тогава най-лесният начин в случай на форсмажорна ситуация е да наемете резервен генератор. Можете да закупите и свещи. Между другото, те ще направят атмосферата още по-романтична!

12. Неочакван дъжд

Ако е планирано сватбено тържество, церемония или фотосесия / сватбено видеозаснемане на улицата, тогава внезапен дъжд може да обърка всички планове. Но не се тревожете! Просто помислете предварително за план Б. Можете да подготвите чадъри, сешоар, обувки и кърпи. Ако нямате късмет и започне да вали или се изсипе истински порой, ще можете да се приведете в ред. Но няма да е излишно да предвидите къде можете да преместите уличните локации и да пренесете церемонията на открито.

13. Изкълчен глезен / счупен ток

Някои булки не успяват да преценят силата си. Понякога дамите избират обувки с ток 9 см или повече. Ако в ежедневието предпочитате маратонки и кецове, стилето няма да бъде най-добрият вариант. Минимумът, който ви заплашва, е счупен ток и повредени обувки. Максимумът е нараняване на крака.

Ето защо е оптимално да носите допълнителни обувки за тържествената част и удобна “смяна” без токчета за танци и състезания на сватбата.

14. Проблеми с организаторите и изпълнителите

Почти всяка двойка се тревожи повече от всичко, че някой от изпълнителите ще ги разочарова в деня на сватбата им. Фотографът или видеооператорът се разболява, гримьорът не пристига, флористът забравя за поръчката, сладкарят бърка датите… Ужас! За да предотвратите това да ви се случи, подхождайте с цялата отговорност към избора на специалисти:

  • внимателно следете отзивите;
  • не жалете време за лични срещи;
  • задайте всички интересуващи ви въпроси;
  • разгледайте портфолиото им в детайли.

Не бързайте! Не си мислете, че да направите избор е много лесно. Затова не се колебайте да потърсите съвет от професионалистите, които вече са във вашия сватбен екип. Компетентният и изчерпателен подход ще позволи да се избегне среща с безотговорни и нечестни изпълнители.

Също така е добре да се презастраховате предварително! Нека сватбеният организатор или някой близък се обади на всички членове на екипа няколко дни преди сватбата или точно в деня преди нея. Допълнително това може и също трябва да стане в деня Х, но 2-3 часа преди да пристигнат изпълнителите. Ако всеки от специалистите потвърди присъствието си, рискът от неприятна изненада ще бъде сведен до минимум.

15. Загуба на пръстени

Някои младоженци в бързането и суматохата могат да загубят пръстените си или да ги забравят у дома. Е, и това се случва! Понякога загубата се открива на прага на службата по вписванията. Ако има твърде малко време преди регистрацията, трябва да действате спешно. Можете да помолите някой от присъстващите да ви даде назаем за церемонията.

Не искате да безпокоите гостите си? Тогава се опитайте творчески да разрешите проблема. Направете брачни халки от панделки или растения. Най-важното, не се паникьосвайте! Сега трябва да се съсредоточите върху нещо друго, а след празника да потърсите щателно бижутата или да си купите нови.

Ето само най-честите екстремни ситуации. Както можете да видите, е реалистично да се подготвите за тях предварително. Но във всеки случай се опитайте да се контролирате и да мислите позитивно. Нека нищо не помрачи празника ви и не развали настроението ви. Всъщност, идеалният декор или прическа не е толкова важен, колкото самият факт, че двама влюбени стават семейство.

За да направите Вашата сватба перфектна, запечатайте моментите със сватбено видео. Свържете се с нас сега!

Други статии свързани с планиране на сватба тук

Comments are closed.