logo

Какви форсмажорни обстоятелства трябва да се вземат предвид при подготовката за сватба? Част 1

Видеозаснемане на сватба

Рядко дадено събитие протича перфектно. Обикновено има непредвидени и неприятни ситуации, които принуждават да се промени хода на празника. И сватбата не е изключение!

Често има досадни малки неща, които нарушават тайминга или ви принуждават да промените плановете си в движение. В това няма нищо странно. На всеки се случва! Затова е добре предварително да обмислите всички форсмажорни ситуации. Ако се подготвите за тях предварително, те определено няма да бъдат изненада и няма да развалят настроението:

1.  Допълнителни гости

Често младоженците се притесняват, че някой от гостите ще пренебрегне факта, че в поканата има само едно име и ще се появи на тържеството със сродната си душа. Някои хора не виждат нищо осъдително в това и затова не си правят труда да предупреждават, че вземат друг човек със себе си. И често има няколко такива гости!

За да не се ядосвате и да не се притеснявате, помислете за този момент предварително. Пригответе няколко допълнителни комплекта ястия и обмислете възможността да настаните още няколко неочаквани гости на масата.

2.  Продължителна подготовка за сватба

Сутрешната подготовка е отговорна и доста продължителна процедура. Притеснявате ли се, че ще отнеме твърде много време? И следователно ще е необходимо да се промени целият план за действие? За да предотвратите това да се случи, се препоръчва просто да сложите допълнителен час върху предвидения. Дори и да се вместите във времето, няма да е излишно. Ще бъде възможно да правите повече снимки, да пиете кафе в тишина или дори да медитирате!

3.  Повреда на булчинската рокля

Петно или дупка върху булчинска рокля е кошмар за всяка булка. Невнимателните гости по време на прогрмата, поздравления или фотосесии могат лесно да развалят тоалета на булката. Но така че подобна ситуация да не доведе до истерия и паника, струва си да се подготвите предварително:

  • компактна гъбка за премахване на петна
  • конци от желания цвят и игла
  • ножици

Такъв комплект няма да заема много място, но определено ще спаси роклята ви във форсмажорна ситуация!

Ако сте изпуснали нещо мазно върху роклята, петното трябва да се третира с бебешка пудра. Добре е, когато е възможно да се остави за 30 минути, след което остава само да се измие със студена течаща вода. Прахът абсорбира мазнините, така че петното изчезва.

Все още ли се притеснявате, че нещо може да се случи с роклята? Просто купете втора. Много булки сменят тоалетите на тържеството. Можете да направите и това. Никой няма да забележи неудобната ситуация, а ще отчетат смяната на роклята като модна тенденция.

4.  Неочаквани изненади

Много гости, с право или не, искат да покажат своята креативност на сватбеното тържество. За да не се окажат такива непланирани изненади неприятна изненада и да не доведат до провал на тайминга, струва си да предупредите поканените предварително: ако подготвят творчески номер, тогава трябва да се свържат с домакина или организатора на сватбата в самото начало на празника. Те ще включат тяхната изненада в програмата, а при необходимост ще помогнат и за нейното реализиране.

5.  Задръстване по пътя към гражданското

Често младоженците много се страхуват да не попаднат в задръстване по пътя към гражданското и да закъснеят за бракосъчетанието. Как да се подготвите за такава ситуация? Направете няколко прости стъпки:

  • планирайте маршрута си предварително
  • помислете за най-стабилната ситуация по пътищата
  • проверка на навигатора преди тръгване за наличие на задръствания и аварии

Имате ли още притеснения? Около седмица преди сватбата просто репетирайте пътя, като изберете същия ден от седмицата, час и маршрут. Тогава ще знаете колко точно ще ви отнеме да стигнете до точка Х.

6.  Пияни гости

Под въздействието на алкохола някои хора напълно се променят. В резултат на това на партито могат да възникнат неудобни или дори опасни ситуации. За да предотвратите това, трябва предварително да помолите сервитьорите понякога да правят пауза със сервирането на напитки. Ако нормализирате количеството алкохол в залата, тогава рискът от форсмажорна ситуация може да бъде значително намален.

Знаете ли със сигурност, че един от гостите не се държи твърде адекватно под въздействието на силни напитки? Тогава трябва да помолите организатора на сватбата или някой близък да се грижи за такъв човек, а в краен случай да му извикате такси.

7.  Капризите на времето

Притеснявате се от твърде горещо време в деня на сватбата си? Или, напротив, ще стане по-студено? Опитайте се да следите прогнозата за времето и предупреждавайте гостите си за това. Ако е необходимо, подгответе необходимите аксесоари за поканените на тържеството:

  • чадъри
  • вентилатори
  • одеяла
  • репеленти и др.

Тогава капризите на времето няма да се окажат за вас форсмажорна ситуация, която може да развали настроението ви!

8.  Алергична реакция

За съжаление и това се случва доста често. Но вие сами можете да предотвратите подобни форсмажорни обстоятелства. Поне за няколко седмици се откажете от нова козметика и козметични процедури, през които не сте преминавали преди. Избягвайте кулинарни експерименти и опитване на екзотични ястия.

Пробен грим също си струва да направите предварително. Това ще ви позволи да разберете как кожата ви ще реагира на използваната козметика. Също така си струва да помолите гримьора да използва продукти, строго обозначени с „хипоалергенни“! И, разбира се, не трябва да разчитате на случайността. Вземете със себе си антихистамин на сватбата.

Виж и останалите форсмажорни обстоятелства по време на сватба във втората част на статията в блога на ЮКС Студио

Други статии свързани с планиране на сватба тук

Comments are closed.